Hej, det är vi som är VL DESIGN

VL DESIGN är ett och samma företag som Växjö lackering fast med en egen inriktning.

VL DESIGN ́s idé handlar om att köpa in gamla möbler som har sett sina bästa dagar men som med hjälp av vårt hantverk får en andra chans. Vi renoverar och fixar till dem efter behov, byter kulör och beslag, förvandlingen är slående. Dessutom blir varje möbel unik. Detta är något vi värdesätter högt och vi hoppas att våra kunder kommer vara lika fascinerade av det som vi.
Förutom renovering av gamla möbler skapar vi också nya möbler. Vi utgår från en stomme som vi bygger in med tunt skivmaterial, lackerar och designar med beslag och ben. Vi strävar efter att varje möbel blir unik och att det så långt som möjligt bara ska finnas i ett exemplar. Utöver våra möbler har vi också en avdelning med inredning. Likt våra möbler är stor del av vårt inredningssortiment designat och framtaget av oss personligen.

För den som vill veta mer om oss..

Från tanke till verklighet.

Det är en efterlängtad stund att få ta steget att lansera VL DESIGN.
År 2015 startade vi företaget Växjö lackering & design. I samband med uppbyggnaden av vår lackering gjorde vi även utrymme för VL DESIGN som parallellt med det andra företaget har fått växa fram. Idag står verksamheten färdig i form av en butik, studio och hemsida varifrån våra kunder kan reservera och handla produkter.


Mitt namn är Jennie Jehander och jag är en av personerna bakom VL DESIGN. För ett par år sedan fick jag chansen att lära mig lackera och allt vad det hantverket innebär. I samband med det upptäckte jag vilka fantastiska möjligheter som finns med att förvandla gamla möbler till nya och det var här idén föddes till det som vi idag presenterar som VL DESIGN. Med mitt stora intresse för möbler, design, och skapande blev idén om vår verksamhet ännu mer glasklar.

Bilder från vår verksamhet hittar du i vårt galleri.

Själva skapandet är en lika viktig del som det färdiga resultatet.

Vi lägger mycket tid på att arbeta med möblerna. De gamla möblerna genomgår ofta en totalrenovering där underarbetet är helt avgörande för slutresultatet. Dessutom är varje möbel noggrant genomtänkt och planerad med olika detaljer såsom kulör, eventuella beslag, ben och inredningar. Vi vill skapa möbler som i största möjliga mån är unika och som bara finns i ett exemplar.

Två helt olika varianter av möbler.

Riktigt slitna eller bara i behov av en mindre makeover - känslan är alltid lika häftig av att kunna förvandla något gammalt till nytt. Med hjälp av vårt hantverk ger vi gamla möbler en andra chans och möbelns ursprungliga charm och design får på så sätt leva vidare. Ett fantastiskt sätt till återbruk. Att återbruk dessutom är ett miljövänligt alternativ bidrar såklart också till att idén känns ännu mer rätt.

Vår andra variant av möbler handlar om att vi utgår från en stomme som vi klär in med tunt skivmaterial. Det skapar ett snyggt fodral och möbeln får en unik look. Som sista steg lackerar och förser vi möblerna med moderna beslag och ben som skapar viktiga detaljer för helheten. Även här handlar det om att skapa möbler som känns unika, genomtänkta och som kanske rentav blir till favoriter i någons hem.

Möjlighet att tinga en favorit.

På vår hemsida vill vi ge kunder möjlighet att tinga en möbel och/eller handla från vårt inredningssortiment. Vår fysiska butik kommer som det ser ut just nu att ha begränsade öppettider eftersom vi lägger mycket tid på att arbeta med möblerna. Vi kommer i god tid i förväg att informera om butikens öppettilfällen, både här på hemsidan men också på VL DESIGN´s övriga nätverksidor.
Vill du ha koll på vilka möbler och andra produkter som vi har till försäljning bör du följa oss på Instagram och Facebook där kontinuerlig uppdatering sker.

Ägare av VL DESIGN och VÄXJÖ LACKERING - Jennie Jehander, Richard Andersson